Over mij

Over mij

Even voorstellen....

Ik ben Richard de Wit. 

Na 11 jaar in de zorg en ruim 21 jaar werkzaam te zijn geweest bij de politie, is het inmiddels al weer 10 jaar geleden dat ik gestart ben met Nulla Metus veiligheidseducatie. 

Mijn motto is 'Opleiden zonder beperking'. Dat houdt in dat niets je in de weg hoeft te staan om opgeleid te worden.
Denken in mogelijkheden en niet in onmogelijkheden.

In de afgelopen jaren heb ik al vele honderden cursisten mogen begeleiden naar hun examens.
De uitdaging ligt ieder keer weer in het inzichtelijk en begrijpelijk maken van de toch vaak taaie lesstof.
Door het leveren van maatwerk, kwaliteit en het geven van persoonlijke aandacht aan de cursist, is dit toch mogelijk gebleken.
Ik vind het belangrijk dat de cursist weet dat ik er voor de cursist ben en de cursist is er niet is voor mij.
De cursist staat bij Nulla Metus dus centraal.

Zoals gezegd hoeft geen enkele beperking uw opleiding in de weg te staan. Ik ben erg trots op het feit, dat ik in de afgelopen jaren al meerdere cursisten met verschillende fysieke, geestelijke, auditieve of visuele beperkingen, succesvol heb mogen voorbereiden op hun examen.  

Ik werk volgens een vaste methode. De 'PiP' methode. 
De P staat voor plezier (belangrijk om een juist leerklimaat te ontwikkelen waarin men plezier heeft in wat men doet)
De i staat voor inzet (door inzet ontstaat een bepaalde prestatie)
De P staat voor prestatie (door de prestatie ontstaat een resultaat en dat levert weer plezier op)

Door deze positieve spiraal versterken de verschillende fases elkaar. Door betere prestaties ontstaat er meer plezier, daardoor meer inzet en uiteindelijk grotere prestaties, etc.

Naast het lesgeven heb ik ook aandacht besteed aan herontwikkeling van lesmateriaal. Wetsteksten en uitleg hiervan is veelal langdradig en uitgebreid beschreven met moeilijke begrippen en woorden.
Ik heb getracht dit in een uitgebreide samenvatting van de algemene lesstof te vergemakkelijken en voor de cursist begrijpelijker te maken.
Deze samenvatting staat, inmiddels landelijk, beter bekend als de ‘Boa-compact’. Deze is mede tot stand gekomen dankzij medewerking van o.a. studenten en collega docenten, welke betrokken zijn geweest bij de doorontwikkeling van de cursus tot Buitengewoon Opsporingsambtenaar.

De inhoud van de Boa-compact kan zowel gebruikt worden bij de opleiding basisbekwaamheid als bij de cursus her-certificering of de 'PHB' voor de Buitengewoon Opsporingsambtenaar. Daarnaast is de inhoud ook zeer goed te gebruiken als leerling van de opleiding Handhaver Toezicht en Veiligheid, Medewerker Toezicht en Veiligheid en zelfs voor Beveiliger II (Wettelijke Kaders basis).

Voor veel cursisten blijkt deze compacte versie een positieve bijdrage aan hun leerproces en de kans van slagen te zijn geweest. Wilt u ook in het bezit komen van de meest actuele versie van deze Boa-compact?
Kijkt u dan eens op www.boa-examen.nl.   

Om iedereen die het theorie examen BOA gaat afleggen, zich zo optimaal mogelijk te kunnen laten voorbereiden, is door mij de site www.boa-examen.nl ontwikkeld. Hier kunt u per onderwerp lesstof toetsen maken. Verder zijn er oefenexamens beschikbaar maar ook voor de voorbereiding op het praktijkexamen is er een oefenpakket. Deze wijze van oefenen en voorbereiden heeft al geresulteerd in vele positieve examenuitslagen.
Vele kandidaten slaagden namelijk in 1x voor het theorie examen.

Heeft u nog vragen of suggesties? Laat het me weten via info@nulla-metus.nl of door invullen van het contactformulier.

Ik adviseer u graag.